Herfstgroenten in de oven met kip en een vleugje harissa

lunch – diner – gluten-en lactosevrij

 

Deze ovenschotel is heel eenvoudig te bereiden en is een waar oranjerood kleurenpalet. Een echte streling voor het oog. De harissa maakt het bovendien ook nog lekker pittig. Wat wil je nog meer voor een druilerige herfstdag?

 

Liever vegetarisch? Geen probleem. Deze schotel is ook lekker zonder de kip. Voeg eventueel nog wat extra groenten toe.

Herfstgroenten in de oven

Benodigdheden

Voor 2 personen

  • 1 kleine flessenpompoen of hokkaïdo pompoen (ongeveer 500/600 gr)
  • 3 rode uien
  • 4 wortels
  • 3 gele en/of oranje paprika’s
  • 3 teentjes verse knoflook
  • 4 kippendijen of 2 kipfilets
  • 3 el milde harissapasta
  • Flinke snuif paprikapoeder
  • Beetje cayennepeper
  • Zwarte peper en bergzout
  • Extra vièrge olijfolie 

Allergeeninfo: –

Bereiding

totale tijd 35 minuten

  1. Verwarm de oven op 160 graden.
  2. Spoel de pompoen goed, snijd hem middendoor, verwijder de pitten en snijd hem in stukjes van ongeveer 2×2 cm. De schil hoef je niet te verwijderen bij deze soorten.
  3. Pel de ui en snijd in ringen,  de knoflook snij je in kleine stukjes.
  4. De wortels schrapen en in rondjes snijden, de paprika in stukken snijden.
  5. De kippendijen in 2 of 4 snijden. Gebruik je kipfilet dan snijd je deze in blokjes.
  6. Neem een braadslede en doe alle groenten met de kip in de braadslede. 
  7. Voeg een flinke scheut olijfolie toe, de harissa en de kruiden. Meng het geheel goed door elkaar.
  8. Afgedekt in de oven plaatsen voor ongeveer 40 minuten. Kijk na een half uur even hoe het zit met de garing, roer even om en proef of er nog kruiden of harissa moeten toegevoegd worden.
  9. Serveren en afwerken met vers gesnipperde kruiden. Kan gecombineerd worden met pastinaakfrietjes bereid in de oven.

Tips: 

  • Ideaal gerecht om restjes van groenten te verwerken.
  • Kan vooraf bereid worden tot het punt dat het in de oven moet.
  • Je kunt er een vegetarisch festijn van maken door wat extra groenten toe te voegen en bv serveren met quinoa.
  • Ideaal om in een tajine te bereiden.
  • Je kunt de kip ook vervangen door stevige witte vis die je pas de laatste 10 minuten toevoegt.