Venkelsalade

Op zoek naar een leuk alternatief voor de gebruikelijke tomaten- wortel- of komkommersalade bij de BBQ?

Verras jezelf of je gasten eens met deze frisse venkelsalade verfijnd met het heerlijke subtiele aroma van citroenzeste. Het perfecte huwelijk!

Venkelsalade

Benodigdheden

Voor 4 personen

  • 2 venkels
  • 2 el mayonaise
  • 2 el yoghurt of een plantaardige variant
  • Zwarte peper
  • Bergzout
  • Citroenzeste (zie tip)
  • Tuinkruiden zoals bv bieslook, peterselie

Bereiding

Bereidingstijd

  • Spoel de venkel onder koud water.
  • Snijd de venkel in dunne schijven met een mes of mandoline.
  • Meng de mayo met de yoghurt en kruid met zwarte peper en beetje citroenzeste.
  • Proef of er eventueel nog extra zeste moet toegevoegd worden of wat zout.
  • Meng de venkel met de saus en werk af met versnipperde tuinkruiden en serveer.

Tips:

  • Zeste is de dunne schil, zonder het wit, van citrusvruchten zoals citroen, sinaasappel, roze pompelmoes…
  • Neem altijd BIO vruchten als je zeste wil maken.
  • Spoel de vrucht goed en ga lichtjes over een rasp zonder dat je de witte bittere schil meeneemt.
  • Je hoeft de harde kern van de venkel niet te verwijderen; deze heeft heel veel smaak en als je de venkel dun snijdt is dit geen probleem.
  • Zijn de venkels groot dan zal je iets meer mayo en yoghurt nodig hebben.