Pannenkoeken met kastanjemeel

dessert – ontbijt – kidsproof – gluten-en lactosevrij – vegetarisch

 

Er al eens aan gedacht om pannenkoeken te bakken met kastanjemeel? Het geeft ze een extra verfijnde smaak.

De smaak van deze pannenkoeken sluit zeer goed aan bij hun broertjes bereid met tarwebloem. Dit maakt ze vooral geschikt voor kinderen die een glutenvrij dieet volgen.

 

Er is ook nog een variant zonder ei.

pannenkoeken met kastanjemeel

Benodigdheden

Voor 2 à 3 personen

Met ei: 

  • 200 gr kastanjemeel (o.a van het merk: ma vie sans gluten)
  • 100 gr arrowroot
  • 3 eieren
  • 300 ml gewone kokosmelk (geen dikke)
  • 100 ml water of iets meer
  • Snuifje zout
  • Kokosolie om te bakken

 

Zonder ei: 

  • 200 gr kastanjemeel
  • 100 gr arrowroot
  • 3 el blond lijnzaad
  • 9 el water voor het lijnzaad
  • 300 ml gewone kokosmelk (geen dikke)
  • 100 ml water of iets meer
  • Snuifje zout
  • Kokosolie om te bakken 

Allergeeninfo: ei (er is ook een versie zonder ei)

Bereiding

totale tijd 35 minuten

Met ei: 

  • Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot een gladde massa.
  • Voeg eventueel nog wat extra water toe indien het beslag te dik is.
  • Bak de pannenkoeken in beetje kokosolie.

Zonder ei: 

  • Plet het lijnzaad fijn in een vijzel of koffiemolen. Meng met de 9 el water tot een papje.
  • Voeg toe aan de overige ingrediënten en mix in de blender.
  • Voeg eventueel nog wat extra water toe indien het beslag te dik is.
  • Waak er wel over dat je bij deze versie geen te dun beslag maakt!!
  • De pannenkoeken bakken in beetje kokosolie.

Tips: 

  • Serveer met gebakken appeltjes en kaneel.
  • Serveer met seizoenfruit, blauwe bessen, een dotje zure room…
  • Serveer met een mix van gebroken nootjes en een dun laagje pure chocoladesaus.