Warme appeltjes met hangop

ontbijt – dessert – tussendoortje – glutenvrij 

 

De nieuwe oogst appels is er terug en daar zeggen wij volmondig JA tegen.

Appels zijn een rijke bron van vezels en  zitten tjokvol vitamine C.

 

Dit gerecht is heel eenvoudig en kan zowel als ontbijt, dessert of gewoon als lekker tussendoortje gegeten worden.

Kies voor de afwerking frambozen, blauwe bessen, bramen, granaatappel… 

Appels met hangop

Benodigdheden

Voor 2 personen

  • 2 grote stevige appels bij voorkeur met een fris zure smaak
  • 2 grote eetlepels hangop
  • Snuifje kaneel (optioneel)
  • Beetje kokosvet
  • 1 kl ahornsiroop of honing
  • Paar frambozen, blauwe bessen, bramen, granaatappel… of wat je voorradig hebt
  • Paar gebroken wal-of pecannoten of amandelschilfers of beetje hennepzaad voor de afwerking

Allergeeninfo: noten (kunnen weggelaten worden), lactose (neem een plantaardige yoghurt op basis van kokos of amandel)

Bereiding

Bereidingstijd

  1. Schil de appels en snijd ze in blokjes.
  2. Smelt wat kokosvet in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de appels tot ze beginnen te kleuren, zacht zijn aan de buitenkant maar nog lekker knapperig aan de binnenkant.
  3. Bestrooi met beetje kaneel als je dat lust.
  4. Meng de ahornsiroop of de honing met de hangop.
  5. Schep de gebakken appels in een kom of glas en lepel er de hangop over.
  6. Werk af met wat bessen en gebroken noten.

Tips:

  • Meng eens wat gewelde rozijnen door de appels en bak kort mee.
  • Wel de rozijnen in een beetje Calvados en meng ze onder de gebakken appels voor een lekker rijker dessert.
  • Als je dit als ontbijt eet, verdubbel dan de hoeveelheden pp.